De mensen van het Parkfestival Sittard

Iets doen voor de kinderen in de buurt, de school, je stad, de hele regio. Dat is de insteek van de organisatie van het Parkfestival. Het bestuur van de Stichting ook bestaat uit ouders van (ex-) leerlingen van OBS Aan de Meule, de plek waar dit kind- en ouderfestival is ontstaan. Ooit bedoeld om geld in te zamelen voor een snel groeiende school, is het Parkfestival inmiddels niet meer weg te denken uit Sittard.

De opbrengsten gaan nog steeds naar goede doelen die aan kinderen gerelateerd zijn, zoals Stichting Leergeld (hier krijgen gezinnen die het financieel moeilijk hebben ondersteuning zodat de kinderen kunnen meedoen aan clubjes, verenigingen en schooluitjes). Maar ook OBS Aan de Meule zelf is nog steeds een van de doelen. Daarvoor werken leerlingen en ouders dan ook hard mee als vrijwilliger op deze dag en de dagen er omheen.

Ook clubs en verenigingen uit de omgeving doen mee door vrijwilligers te leveren, die vervolgens voor hun werk een vergoeding voor de club binnenslepen. Win-win, noem je dat.

Bandjes uit de regio die aan de weg timmeren, vinden hier een podium. Het Parkfestival draagt de talenten uit de omgeving al jaren een warm hart toe. Velen stonden hier als beginnend bandje voor het eerst voor een groot publiek.

En het publiek, dat heeft gewoon een super leuke dag in het stadspark, gezellig met de familie.

Op donderdag 27 april 2017, Koningsdag, vindt voor de 22e keer het Parkfestival Sittard plaats. Het jaarlijkse gezellige feest voor de hele familie onder de bomen, op het gras, tussen de kinderrommelmarktplaatsen, met muziek en spelletjes en lekker eten en drinken. Een heerlijke dag waarop niets moet en heel veel mag. Misschien wel het allerleukste familie-uitje op Koningsdag

Kijk ook eens op www.parkfestivalsittard.nl voor meer informatie over de stichting en het Parkfestival.

brief loterij 2018.pdf

rommelmarkt 2018.pdf

oproep vrijwilligers.pdf

oproep Parkfestival.pdf